Home Reisverslagen Mexico en Guatemala

Mexico en Guatemala

PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Inhoudsopgave
Mexico en Guatemala
Dag 2 Mexico-City
Alle pagina's

Mexico City
Dag 1,
3-11-2007,

Half acht de wekker om nog even lekker te douchen en de laatste spullen te pakken.
8:30 bij mijn ouders om pa nog gedag te zeggen en ma vervolgens mee te nemen naar Schiphol. 10:15 Op Schiphol. Ma even naar het toilet en ik ondertussen mijn backpack in de sealback en een slotje erop. Inchecken en gelukkig een stoel in de rechter rij in het midden in een Boeing 747-400.
11:45 Boarden dus nog even een hapje gegeten en voldoende sigaretten gerookt. Kan tenslotte minimaal 11 uur niet roken hihi. Vanaf 12:00 mochten we boarden alles ok en vlot aan boord. Door het afwezig zijn van een paar passagiers 15 minuten vertraging. 13:15 Taxiën en 13:40 airborn. Het is 9215 km vliegen en gepland 11:06 uur.

Vliegreis


Lekker biertje en wijntje op om te slapen. Slaap je eindelijk komt het eten...... Bestelde vis en die was op dus kreeg een of andere Veggie pasta? Daarna koffie met een Drambui zodat we zeker kunnen slapen. Eindelijk slapen...
Wakker dus Filmpje gekeken en slapen maar weer. Gepland geland om 17:50 lokale tijd bagage gehaald en door de douane. Moest terug. KLM had potlootjes gegeven voor formulier in te vullen was dus niet goed en moest er met pen overheen schrijven. Op naar de bagage. Kwam direct van de band dus door de controle. Moest op een knoppie duwen van een amigo en mocht wieberen.

Ok oriënteren op zoek naar een taxi. Bijna ingestapt kwam een politie vertellen dat het niet veilig is. Een onwijze Chica agente bracht me naar een boeking plaats voor taxi’s. Ticket gekocht voor US $13. Om me naar mijn geplande hostel in het centrum te brengen. Deze kwam niet ver door nationale dodenherdenkings dag. Centrum compleet afgesloten voor autoverkeer. Die amigo mij in een fiets taxi gezet en voor US $4 verder. 3 Hotels gehad maar moest die niet hebben dus Chefke verder laten fietsen..... en trappen maar die idioot.... :-)) Uiteindelijk het geplande hostel gevonden maar door feestdag vol... balen! Een Ier stapte op me af en zij voor hetzelfde geld een hotel om de hoek. Daar ingecheckt en terug naar hostel om mensen te ontmoeten. Met die kerel een paar Corona's op en gaan tukken om 23:00 in mijn super hotel: 

Hotel Zamora Mexico-CityHotel Zamora Mexico-CityHotel Zamora Mexico-City