Wilhelminakanaal te Tilburg

PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Geschreven door Marcel Martens   
donderdag, 02 april 2009 16:13
Wilhelminakanaal te Tilburg
25-05-2008,

Vandaag heb ik maar eens besloten mijn geluk te testen op het kanaal. Hellaas ook geen geluk. Wellicht is het me niet gegund op het moment hihi... Rond 5 uur 's ochtends zat ik geïnstalleerd en wel aan de waterkant, voor het eerst in mijn leven met een volle rodpod super!!! 3 Karperhengels het water in en wel alle drie met de boilie, verschillende smaken maargoed geen tijd gehad om maïs en hennep voor te bereiden. Ik zat aan de havendijk op de T splitsing van het Wilhelminakanaal en het stuk naar de Piushaven. Hier ben ik met één hengel dicht tegen de kant gaan liggen waar ik allereerst rond een uur of negen een meerkoet had gevangen... Ik wist niet dat die verrekte beesten 25mm boilies weggewerkt kregen maargoed in ieder geval weer wat geleerd. Na een goed uur en wat boten die gepasseerd waren piepte mijn optonic weer met enige regelmaat dus ik haalde hem toch maar een keer in. Dit keer zat er veel weerstand op maar een continue weerstand en niet echt van die schokken dus ik dacht eerst aan Brasem, hellaas wellicht een oude schoen, nee ook niet. Het was een halve tuinstoel.
Dat zijn natuurlijk niet de dingen waarvoor ik naar het kanaal ga maar wat je wel meemaakt. De tweede hengel had ik ingegegooid in het midden van de T met een over de helft gesneden boilie en dan met de rondingen tegen elkaar aan de hair bevestigd. Een paar handen boilies al dan niet gechoped erbij maar ook geen enkele beet alleen een vuilniszak hihi wat een dag je maakt wat mee... En de derde hengel had ik een paar meter uit de kant ingegooid met een halve kilo 20mm boilies en ook dat mocht niet baten. Nog een goed maandje wachten en dan gaan we maar weer eens nachtvissen en voeren kijken of dat mag baten.
Als iemand nog tips heeft met betrekking tot karpervissen op het kanaal hoor ik ze graag op het forum onder stekkies?
Nou dat was het weer voor deze teleurstellende week. Maar we laten de moet niet zakken aangezien er een paar hele mooie maanden aan zitten te komen. Dus kop op en tot snel maar weer.

Groetjes,

Marcel