Home Karpervissen Mijn riggs

Riggs

PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geschreven door Marcel Martens   
donderdag, 02 april 2009 16:11
Rigs:

De Standaard rig:

Mijn faforietste rig. Ik begin met alles klaar te leggen wat ik nodig heb om de rig te maken. In dit voorbeeld gebruik ik een soepele onderlijn van Kryston, Korda's Longshank X size 6 wat ik echt de beste haak vindt die ik ooit gebruikt heb, Shrinktube van Fox en een stukje sileconen slang. Verder een scherp mesje en een boilie naald voor de knopen.
Gebruikte materialen

Vervolgens haal ik de draad vanaf de binnenkant door het oogje van de haak:
Lijn via de binnenzijde van de haak door het oogDan maak ik een lusje aan het eind van de lijn. Dit wordt de hair en er zal nu bepaald moeten worden hoe lang deze moet worden. Wat ik standaard aanhoud is een wijsvingerdikte afstand. Dus ik monteer een Boilie, mais of waar je dan ook mee wilt gaan vissen en dan moet er een wijsvingerdinkte afstand overblijven tussen het aas en de haak.
Lusje voor de hairDan is het tijd voor de knotless knot, kijk hiervoor eerst waar de opening is van het oogje en start met het eromheen draaien waarbij je start aan de andere kant van de opening. En natuurlijk draai je met het stuk lijn aan de rechterkant van onderstaande haak aangezien anders de hair korter wordt. Draai de lijn 7 maal om de haak en haal de lijn terug door het oogje van de haak van boven naar beneden:
Knotless knot


Nu dat je een mooie knoop hebt kun je ervoor kiezen om de shrinktube er aan een stuk op te doen of in twee delen. Ik kies persoonlijk voor twee delen zodat ik de hair ook goed kan begelijden. Dus eerst een klein stukje erop en dan boven het kokend water:
Hair begelijder


Dus nu boven het kokend water: (Bij gebrek aan beter aan de waterkant hier primitief met een inelkaar gedrukt maisblikje boven mijn gaspitje hihi)
Shrink tube boven kokend water


Nu kan de rest van de shrinktube over de draad geschoven worden en dan weer boven het kokend water waarbij ik de onderlijn een stuk schuin houd naar beneden om voor een betere hakingskans te zorgen:
Begelijding onderlijn middels shrink tube


Nu kan het laatste stukje tube eroverheen en er kan een knoop ingelegd worden:
Lusje en sileconen slang aan uiteinde


Dan aan de safetyclib en wholla klaar is onderlijn. PVA netje eraan en ingooien maar.
safetyclib en pva netje.

Laatst aangepast op vrijdag, 03 april 2009 23:28